Om Boutique Dermonie och Maria

Presentation om mig & företaget

Jag heter Maria Brink Alm och har arbetat med olika former av hudvård sedan -89. Till en början som sjuksköterska och sedan som ekologisk, holistisk hudvårdsterapeut, med hela människan i fokus inte bara ansiktet. Huden berättar hur det inre mår, både fysiskt, psykiskt och själsligt.

Butiken/salongen driver jag hemma i ett gammalt mysigt uthus från 1909 som vi renoverat med omsorg.

Min familj, vilket inkluderar make, 3 barn och 2 katter. Vi bor bredvid salongen i en lika gammal skånelänga.

Efter att både jag och barnen hade haft problem med bla eksem i flera år började jag själv att handla Dermanords/Maria Åkerbergs (svenska vegetabiliska o ekologiska) produkter och det tog inte mer än några veckor så var eksemen borta. Vilket började få mig att fundera över innehållet i våra hudvårdsprodukter.

Vad innehåller då våra vanliga hudvårdsprodukter? Hur påverkar det natur och djur?

Ungefär 98% av all hudvård vi köper innehåller mineralolja(råolja), synteter, siliconer, lösningsmedel, konserveringsmedel och mycket mer vilket belastar och lagras både i vår kropp och miljö.

Utbildningen gick jag för Lena Losciale i Stockholm som själv startat och drivit svensk ekologisk hudvårdsterapeut utbildning i många år. Har sedan gått kortare kurser i aromaterapi, örtterapi, ekologisk/vegetabilist produkttillverkning. Har även gått en energi kurs, Intergrated Healing 1 och 2, för Ingela Persson.

Våren 2012 startade jag min nästa fantastiska resa hos Lena Losciale till att även bli ört-aroma- och samtalspedagog och som avslutades i november 2013.

Lena Losciale driver en egen eko skola i Stockholm. www.botanyforall.se

Idag kokar och tillreder jag mycket egna hudvårdsprodukter till både försäljning och till behandlingar där inget annat används än vegetabiliska råvaror. Har även startat upp kurser där man på en eftermiddag eller en kväll kan lära sig mer om det gröna sköna och att göra egna hudvårdsprodukter.

Mitt intresse för natur, djur och människor, hela ekosystemet, har stärkts och idag känns det otroligt viktigt att få bidra till både människans och naturens mående.

Jag startade Boutique Dermonie 2005 för att kunna bidra till att göra både oss och naturen lite renare och skönare.

Förutom mig så finns även Tanja Sjögren – leg.Kiropraktor

Jag är legitimerad kiropraktor och har som mål att förbättra och återställa kroppens funktion. Detta görs genom en noggrann undersökning, funktionella tester och behandling av besvär från kroppens leder och muskulatur. Behandlingen kan se olika ut beroende på sökorsak och anpassas efter varje patients behov.

Jag har genomgått en 5-årig utbildning på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna och är sedan 2010 legitimerad kiropraktor. Är medlem i Kiropraktiska Föreningen i Sverige och har patientförsäkring.

Ring för tidsbokning!

Tanja Sjögren
Leg. Kiropraktor
0704 41 15 04